fredag 13 augusti 2010

LO:s demokratisyn är bedrövlig!

Jag läste om LO:s valkampanj i Expressen.

Affischerna gör mig inget. Med lite humor så tycker man de är lustiga. Är man på lite sämre humör så tycker man att de är aningen plumpa och lite omogna. Å andra sidan - vi får säkert se motsvarande från de reklambyråer som Alliansen anlitar - så det är väl inget att hetsa upp sig över.

Nej, det som får mig att reagera är när LO:s kommunikationschef i sammanhanget säger så här (om hon nu är rätt citerad i Expressen):
- "Vi vill få ... LO-medlemmarna att rösta och då vill vi helst att de röstar på Socialdemokraterna."
Då måste jag läsa meningen en gång till för att se om jag läste rätt.

Hörde ni? Här har vi en organisation som går ut till sina medlemmar med inställningen "VI VILL HELST ATT NI RÖSTAR PÅ (X)". Oavsett vilken organisation det är och vilket parti de hänvisar till, så är det en makalöst bedrövlig syn på demokrati.

Hur fungerar de, undrar jag?

Jo, förstår du lilla gumman / gubben. Du är ju medlem här hos oss. Det kommer du väl ihåg? Nu har vi som bestämmer - ja, alltså vi som sitter i det stora bruna huset med två torn inne i stan - vi har funderat på vad som är bäst för dig. I valet alltså. Lyssna nu!

Nu kommer snart en massa tanter och farbröder som försöker få dig att tänka själv. Men strunta i det! Vi har redan kollat vad som är bäst för dig och för ALLA medlemmar. Lustigt nog så blev det samma parti för alla. Men tänk inte på det, för det är ganska svårt att förstå! Inte ens jag kan förklara. Ni är ju egentligen helt olika allihopa. Vänta nu - hur var det? Jo, just ja! Nu minns jag. Vi SÄGER att ni är likadana allihopa. Vi kan LÅTSAS det i alla fall. Vi kallar er för kollektivet. LO-kollektivet. Då kan man tänka vidare utan att det gör ont i huvudet. Men du - det enda du behöver komma ihåg är att det blir bäst för dig om du röstar på Socialdemokraterna. Eller så här: Vi vill faktiskt att du gör det! VI VILL ATT DU RÖSTAR PÅ SOCIALDEMOKRATERNA! (Det var väl så hon sade, Marie Linder, kommunikationschef på LO?)


Va? Varför vi valt just Socialdemokraterna? Ja, det bestämde vi för länge, länge se'n. Innan du fanns. Ja, till och med innan du fanns i din mammas mage. Och sedan har vi varit kompisar bara med dem hela tiden. Va? Nej, det finns inga andra partier som kan vara bra för er i LO-kollektivet. Det kommer aldrig att finnas. Det räknade vi ut 1898. Fredrik till exempel, han försöker bara luras. Man kan tro att han är snäll för att han har så gulliga ögon, men egentligen är han en elak gubbe. Mona är mycket snällare mot oss. Och Tokjanne - ja, vi försöker sprida nu att alla ska kalla honom för Tokjanne - han pratar om skolan hela tiden. Men vi säger emot varje gång för han vet ju ingenting. Nästan alla lärare tycker om Tokjanne, men det är bara för att han lurat dem så att de tror att han är snäll.

Förresten - vi har gjort några skojsiga affischer som du säkert också tycker är kuliga. Vi tog alla tanter och farbröder som du INTE ska rösta på och vände deras ansikten upp och ner. Kolla ska du se att Fredriks ögon nästan ser ut som Monas. Hahaha! Fast Mona har vi inte vänt upp och ner. Bara Fredrik och hans dumma, dumma kompisar. Kul va! Å sen skrev vi lite texter som visar hur korkade de är. De är korkade allihopa, men på lite olika sätt. Nu blir det lättare för dig att se vem som är bara vanligt dum och vem som är helt sjukt dum.

Spring iväg nu och prata med dina kompisar om vilken av bilderna ni tycker är roligast! Och glöm inte vilket parti vi valt åt dig! Socialdemokraterna.


Hur står de ut? I LO-kollektivet...

...undrar Peter Edholm (FP), kandiderat i valet 2010 till kommunfullmäktige i Solna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar